Izmjene Pravilnika o ponašanju

Na zadnjem sastanku UO održanom 31.03.2010. razgovarano je između ostalog i o načinu podizanja platne discipline članova. Naime, pošto klub još uvijek nema drugih izvora finansiranja, dinamika nabavke nove i eventualna popravka postojeće opreme u potpunosti zavisi od sredstava prikupljenih od članarina. Da bi se ispoštovali članovi koji su zaista pokazali visok nivo odgovornosti u pogledu plaćanja članarine, donešena je odluka o izmjeni Pravilnika o ponašanju koja ima za cilj da podstakne i ostale da redovno izmiruju svoje obaveze prema klubu.

Plaćanje članarine je od sada regulisano posebnim članom koji glasi:

Član 3

Članovi kluba su dužni da na jednom od prva tri treninga kojima prisustvuju u toku mjeseca plate članarinu u iznosu od 10 KM za tekući mjesec. U slučaju kašnjenja, iznos članarine se povećava na 15 KM, pri čemu član neće moći prisustvovati treninzima sve dok svoju obavezu ne izmiri.

Ostale sitnije izmjene Pravilnika možete vidjeti ovdje. Nije na odmet reći da se ne radi o represivnim mjerama, jer uzorni članovi njihove efekte neće ni osjetiti.  Izmijenjeni Pravilnik stupa na snagu 01.04.2010.

Interesantno je za napomenuti da će doslovno sprovođenje donešenih mjera biti omogućeno upravo zahvaljujući Kerberu (sistem za vođenje evidencije o prisustvu) koji je u samo dva mjeseca korištenja pokazao odlične rezultate.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.