Počeo “Spin kup 2014”

OSTK Spin je protekle nedelje održao prvi turnir iz serije “Spin kup 2014” koji će obuhvatiti 12 turnira koji će se održavati svakog mjeseca do kraja naredne godine. Pobjednik premijernog turnira je Ivica Vidiček koji je u finalu savladao Dragana Vučića sa 3-1 u setovima, dok se na treće mjesto plasirao Nikola Simeunčević pobjedom na Nemanjom Mijatovićem od 3-0. “Spin kup 2014” se igra za nagradni fond koji iznosi 50% od uplaćenih kotizacija, a raspoređuje se trojici prvoplasiranih takmičara nakon šestog i posljednjeg turnira u seriji. Kotizacija iznosi 3 KM po učesniku. Takođe, ni ostali učesnici neće biti zaboravljeni. Za najsrećnijeg je obezbijeđena zvanična majica takmičenja. Ovaj put je osvajač majice bio Dalibor Mišić koji je u razigravanju za četvrtfinale izgubio meč protiv Ljubana Dobrnjca.

Na prvom turniru je učestvovalo 12 takmičara podijeljenih u tri grupe. Najveća borba je viđena u grupi C gdje su, u posljednjem meču grupe, Savić i R. Simeunčević, u međusobnom duelu odlučivali o plasmanu dalje. Pri rezultatu 8-6 za Savića u trećem, odlučujućem setu, Simeunčević, zahvaljujući svom iskustvu, pravi veliki preokret i plasira se u četvrtfinale sa druge pozicije.

Četvrtfinala su skoro sva riješena u tri seta, osim porodičnog duela Simeunčevića, koji je pripao mlađem, Nikoli, sa 3-1.

U polufinalu je viđena velika borba, ali su na kraju Vidiček i Vučić izborili pravo da se takmiče za naslov prvog osvajača Spinove turnir serije.

Sve rezultate možete da vidite na sljedećem linku.

Drago nam je što našim članovima možemo da ponudimo nešto novo svake godine i nastavićemo sa tom praksom i u budućnosti. Naravno, pozivamo sve zainteresovane da se pridruže našim turnirima, ali i treninzima i odmjere snage sa nekim od najboljih amatera-rekreativaca koji igraju stoni tenis u našem gradu.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.