Učešće Spina na Otvorenom prvenstvu Republike Srpske

Danas je u sali banjalučke Ekonomske škole sa početkom od 10h održano ovogodišnje Otvoreno prvenstvo RS u stonom tenisu za seniore i seniorke.

OSTK Spin su predstavljala dva debitanta, Mirko Bijelić i Nemanja Mijatović, koji su nastupili i u pojedinačnoj kategoriji, a i u konkurenciji dublova.

Iako su obojica zaustavljeni još u grupnoj fazi turnira, možemo biti veoma zadovoljni njihovim premijernim nastupom u profesionalnoj konkurenciji jer su pokazali veliku želju i stavili svima do znanja da će u budućnosti biti veoma nezgodni protivnici i daleko iskusnijim igračima.

Bijeliću žrijeb nije bio naklonjen te mu je dodijelio dva veoma jaka protivnika protiv kojih nije bio u mogućnosti da se nadigrava. Tu je ispoljio svoju moć improvizacije kojom je uspio da održava rezultatsku neizvjesnost u oba meča. Međutim, nedostajalo mu je iskustva i preciznosti u odsudnim trenucima, kada su se mečevi odlučivali, tako da ipak nije uspio da se plasira u osminu finala.

Sa druge strane, Mijatović je bio veoma blizu prolaska. Poslije velike borbe, prvi meč je izgubio rezultatom 3-2, najviše zbog prisutnosti treme koja ga je sputala da prikaže svoj najbolji stoni tenis. Donekle je to ispravio u drugom meču, koji je nesrećnim spletom okolnosti izgubio. Nakon ranog vođstva od 1-o u setovima, dopustio je da protivnik okrene rezultat iako je u svakom narednom setu imao prednost. Konačan rezultat je bio 3-1 za protivnika, ali vrlo lako je moglo da bude i obrnuto.

Najbolju igru Bijelić i Mijatović su prikazali u konkurenciji dublova, iako, kako su priznali, nikad ranije nisu igrali zajedno u paru. Sjajan početak meča je bio obilježen sigurnom i strpljivom igrom koja im je donijela prednost od 1-0. Međutim, njihovi protivnici u drugom setu mijenjaju taktiku i, uz par promašaja Spinovog dubla, stižu do velike prednosti od 10-6. Ali tada, sjajnom serijom, Bijelić i Mijatović stižu do izjednačenja i u potpunosti se vraćaju u drugi set. Nažalost, vrh mrežice i još jedna greška su odnijeli prevagu na stranu Borčevog dubla i rezultat je 1-1. Treći set je počeo igrom poen za poen do rezultata 3-3 kada je uslijedio neshvatljiv pad u igri dubla Mijatović-Bijelić koji je rezultovao nizom od 14 uzastopnih poena za protivnike. To je, praktično, bio kraj meča jer do kraja nisu uspjeli da stignu veliku prednost protivnika. Ostaje utisak da su mogli da prođu dalje, ali ni ovim rezultatom niko nije nezadovoljan.

Iako je još uvijek amaterski stonoteniski klub, ovim turnirom Spin nastavlja kontinuitet učestvovanja u profesionalnoj kategoriji i na pravi način svima pokazuje da u svojim redovima ima veoma dobre igrače koji će narednih godina igrati čak i u samoj završnici.

Očekujte uskoro sve rezultate sa turnira, kao i mini galeriju slika.

1Comment
  • mikY
    Posted at 10:40h, 25 March

    ccccccc…… rekao bi covjek da je ovaj Bijelić bas neki zaj….1,2,3 igrač….. xD