Rezultati Garaže MMXII

Garaža je dobila novog šampiona, prošlogodišnji drugoplasirani i trećeplasirani su turnir završili već u osmini finala. To je ukratko rezime ovogodišnjih rezultata turnira koji je organizovao naš klub. Bio je ovo najmasovniji turnir dosad. Odlučeno je da se svim prijavljenima  omogući učešće, stoga nismo ograničili broj prijava. Na kraju je učestvovalo 36 takmičara, podijeljenih u osam grupa. Svim učesnicima je obezbijeđeno osvježenje, obrok i majica, kao podsjećanje na turnir. Zbog velikog broja učesnika, dogovoreno je da se mečevi u grupi igraju na dva dobijena seta, a u eliminacionoj fazi na tri.

Na početku je najzanimljivije bilo u grupi A, gdje je, na kraju, set količnik spriječio Dobraša da prođe dalje. Umjesto njega, Radić se kvalifikovao u drugi krug i na kraju zauzeo četvrto mjesto. Zanimljivo je istaći učešće dva člana UO OSTK Spin, Saše Tatara i Predraga Savića koji su prikazali dobru igru, ali u oštroj konkurenciji nisu uspjeli da ostvare prolazak u eliminacionu fazu. Bitno je napomenuti i uspješan start drugih članova Spina, Zorana Sarića, Klaudia Milankovića, Dalibora Mišiča i porodičnog para Simeunčević, Nikole i Riste koji su svi stigli do osmine finala, ali, nažalost, tu i završili svoje učešće. Ipak, najbolji Spinovci su bili Dragan Vučić, kasnije trećeplasirani u konačnom poretku i Nemanja Mijatović koji je stigao do četvrtfinala.

Kuriozitet turnira je i učešće jedne dame u glavnom žrijebu, Jelene Gajić, koja je sa ostvarenom jednom pobjedom bila nadomak plasmana u osminu finala, ali je u odsudnom duelu u grupi ipak poklekla pred iskusnijim Mišićem, prošlogodišnjim finalistom.

Osmina finala je donijela nekoliko veoma interesantnih duela. Kao što je već rečeno, tu smo se već oprostili sa prošlogodišnjim laureatima Mišićem i Sarićem. Plasman dalje su redom obezbjeđivali iskusniji takmičari, kao što su Radić, Džonlić, Šormaz, dok je u gornjem dijelu žrijeba bila primjetna dominacija učesnika iz Kotor Varoša, Markovića i prošlogodišnjeg pobjednika Nikolića.

Možda i najbolji tenis je viđen u četvrtfinalu. Dueli su održani između igrača koj se veoma dobro poznaju, pa su svi mečevi bili neizvjesni iako to krajnji rezultati ne pokazuju. Ipak, igralo se do kraja za svaki poen, igrači su bili maksimalno koncentrisani i željni pobjede. Na kraju, u duelu dva Spinovca, Vučić je prošao dalje, u meču dva učesnika iz Kotor Varoša, Nikolić je bio bolji, dok su u donjem dijelu žrijeba Radić i Džonlić bili bolji od svojih protivnika.

Polufinala su bila manje neizvjesna nego prethodna runda. Nikolić je demonstrirao sjajan stoni tenis i svi Vučićevi  napori da se suprotstavi protivniku su bili uzaludni. Mnogobrojna publika je vidjela nekoliko spektakularnih poteza i poena i sigurno su bili zadovoljni kvalitetom prikazanog stonog tenisa. U drugom meču je  Džonlić relativno lako dobio Radića.

Nakon kraće pauze pristupilo se igranju mečeva za treće mjesto i, kruni svega, finalu Garaže MMXII.

Treće mjesto je zauzeo Vučić koji je uspio da se oporavi od poraza u polufinalu i agresivnom igrom od starta je uspio da nametne svoj stil igre i zabilježi pobjedu.

Finale između Mladena Nikolića, prošlogodišnjeg pobjednika i Line Džonlića, koji je po prvi put učestvovao na našem turniru je, zapravo, bila repriza njihovog duela koji su imali prošle godine na turniru na kojem je Spin bio koorganizator. Tada je Nikolić slavio dosta lako, ali sada su uloge bile promijenjene.

Prvi set je bio veoma neizvjestan. Igralo se poen za poen, nijedan igrač nije mogao da napravi razliku i povede sa više od dva poena. Na samom kraju seta, Džonlić koristi priliku i sa 11-9 dobija taj set. Drugi set je Džonlić veoma lako riješio u svoju korist, uslijed nekoliko Nikolićevih promašaja. Međutim, Mladen se brzo vraća u meč i furiznom igrom dolazi do 1-2 u setovima. Četvrti set je ujedno bio i preloman. Nikolić je sjajno počeo, zatim je Džonlić došao do svoje igre i ušlo se u neizvjesnu završnicu. Na kraju, 12-10 za Džonlića. Posljednji Nikolićev trzaj je bio dobijanje petog seta, ali Džonlić je ponovo bio bolji u igri nerava i sa 13-11 i ukupnim rezultatom 4-2 došao do prvog mjesta na turniru.

OSTK Spin želi da se zahvali svim učesnicima turnira na korektnom ponašanju. Takođe, zahvaljujemo se našim sportskim prijateljima iz Kotor Varoša što su nam ponovo došli u goste, uz obećanje da ćemo im uzvratiti posjetu.

Galeriju slika možete da vidite na sljedećem linku.

Do sljedećeg turnira, sportski pozdrav od Spina!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.