Održan turnir Garaža 2011!

Sa ponosom objavljujemo da je OSTK Spin nastavio sa praksom održavanja amaterskih turnira u stonom tenisu. Naime, 30. oktobra u fiskulturnoj sali OŠ JJ Zmaj odigran je treći po redu turnir u našoj organizaciji koji smo simbolično nazvali Garaža 2011.
Učestvovalo je 26 takmičara, a najuspješniji su bili Mladen Nikolić, koji je osvojio prvo mjesto i novčanu nagradu od 120 KM i Dalibor Mišić, odnosno Zoran Sarić koji su zauzeli drugo i treće mjesto i novčane nagrade u iznosu od 80, odnosno 50 KM.
Sam turnir je prošao bez ikakvih problema, a viđeno je mnogo kvalitetnog stonog tenisa. U grupnoj fazi je odigrano nekoliko zanimljivih mečeva, posebno u grupi A koja je mogla da se okarakteriše kao “grupa smrti”. Na kraju je samo jedan više osvojen set odlučivao o poretku, dok su Klaudio i Petar razigravali za drugo, odnosno treće mjesto u grupi. Takođe, i grupa D je bila izrazito zanimljiva, tako da su o konačnom poretku odlučivale nijanse. Na kraju Aco Obradović je izvukao najkraći kraj i eliminisan je iz dalje borbe.
Nakon grupne faze, pristupilo se razigravanju za popunu eliminacione runde. U baražu su najuspješniji bili M. Stojčić i S. Marković.
Nakon kratkog predaha tokom kojeg su svi takmičari pojeli sendviče i osvježili se sokovima koje im je organizator obezbijedio, pristupilo se mečevima osmine finala. Već tada je došlo do velikog derbija između Spinovih takmičara, Z. Sarića i K. Milankovića. Zoka je meč riješio u svoju korist i plasirao se dalje. Početni strah da turnir postaje nezanimljiv zbog toga što su skoro svi mečevi 1/8 finala relativno lako riješeni u korist pobjednika, odagnala su četvrtfinala koja su bila uvod u najbolje mečeve na turniru.
Nažalost, prvi četvrtfinalni meč između oca i sina Milana i Mladena je riješen far forfe u korist mlađeg Nikolića zbog iznenadnih bolova koji su se pojavili kod gospodina Nikolića koji je odigrao odličan, ali i prilično iscrpljujući turnir. Kuriozitet je takmičenja što smo među učesnicima imali dva porodična tandema otac-sin, pa su tako, pored već navedenih Nikolića, učestvovali i Petar i Zoran Zec, koji su takođe prikazali sjajnu igru.
Interesantna situacija se desila i u gornjem dijelu žrijeba gdje su se ukrstila četiri igrača koji su došli iz novoformiranog stonoteniskog kluba iz Kotor Varoša. Po prikazanoj igri, jasno je da klub ima veoma dobru perspektivu, a Spin je ponosan što je stekao takve sportske prijatelje.
Nakon što je Mladen Nikolić prošao u polufinale isto je učinio i njegov klupski kolega Stefan Marković koji je prikazanim partijama na prvenstvu pokazao da je veoma, veoma talentovan.
U donjem dijelu žrijeba, nakon pet uzbudljivih setova, Mišić je prošao u polufinale i najavio da je spreman za najveće domete na turniru.
Međutim, šlag na tortu je bilo četvrtfinale između Sarića i jednog od glavnih favorita za osvajanje turnira Jovice Šormaza. Prvi set je bio samo uvod u ono što će slijediti. Sarić ga je dobio na razliku i najavio iznenađenje. Nakon što je relativno lako dobio i drugi set, sve oči su bile uprte za njihov sto. Šormaz se vratio u trećem setu, imao priliku i da izjednači na 2-2, ali ipak je Sarić odigrao sjajnu završnicu četvrtog seta i plasirao se dalje.
Polufinala su nastavila trend sve boljih partija. Odlučeno je da se sama završnica igra na četiri seta. Iako rezultat između Nikolića i Markovića to ne pokazuje, meč je pokazao da će mlađi igrač biti dostojan takmac protivniku čim stekne određenu dozu iskustva.
Zatim se odigralo polufinale između Spinovaca Mišića i Sarića. Relativno lako je Zoka došao do 2-0 i svi su već vidjeli njega u finalu. Svi, osim Dalibora koji je prikazao maestralnu igru i veliku mentalnu snagu uspjevši da osvoji četiri seta zaredom i sasvim zasluženo se plasira u samu završnicu Garaže 2011. Jedna komična situacija se desila na kraju petog seta, kad je Mišić, nakon što ga je dobio, sjeo misleći da je meč gotov, pošto mu nije objašnjeno da se igra na četiri dobijena seta. Međutim, to ga nije omelo da se vrati za sto i odigra najbolji set do tada i trijumfuje ukupnim rezultatom 4-2.
Meč za treće mjesto je, bez sumnje, najbolji meč odigran na turniru. Ponovo Sarić dolazi relativno lako do 2-0. Marković uzvraća istom mjerom, iako se činilo da Sarić četvrti set drži pod kontrolom. Odmah zatim, Marković osvaja i peti set, identičnim rezultatom kao i prethodni, 12-10. Mnogi su tad pomislili da će se Zoranu ponoviti situacija iz polufinala, ali on onda igra sjajan set i sa 11-5 se vraća u egal meč. Sedmi set je donio ono najbolje što stoni tenis može da pruži. Smjenjivali su se dugi poeni, taktičko nadmudrivanje i igra živaca. Na kraju, 12-10 za Sarića i treće mjesto.
Za razliku od meča za treće mjesto, finale je bilo mnogo izvjesnije. Tome je umnogome doprinijela i Mišićeva iscpljenost od napornih mečeva. Međutim, to ne umanjuje Nikolićevu superiornost na turniru koji je potpuno zasluženo osvojio.
Slike ste već imali prilike da vidite, dok ćemo sve rezultate objaviti u toku današnjeg dana.
Spin je zatvorio još jednu uspješnu stranicu svog postojanja. Znamo da možemo mnogo toga i to ćemo i ostvarivati uz pomoć svojih članova. Slijede majice i još neka iznenađenja. Slike sa turnira su u nastavku posta, a kompletne rezultate možete pogledati ovdje:

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AivCQO62PWA1dGd5Q2t2Qk5oWHF1b1lwWno0TjBjZmc

Pozdrav svima.



From Omladinski stonoteniski klub SPIN (Showing 45 of 272 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher


No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.