Spin učestvovao na otvorenom prvenstvu RS

U nedelju, 03. aprila, u fiskulturnoj sali Ekonomske škole u Banjaluci održano je otvoreno prvenstvo RS u stonom tenisu za sezonu 2010/2011. u organizaciji STK Banja Luka.

Boje OSTK Spin su branili Aleksandar Pravdić, Zoran Sarić i Mladen Nikolić i sva trojica su ostvarila po pobjedu. Nažalost, samo je Pravdiću ona bila dovoljna za plasman u eliminacionu rundu, ali nastup naših takmičara zaslužuje visoku ocjenu.

Sarić nije imao dovoljno sreće u prvom meču u kojem je sva tri seta odlučivao jedan ili dva poena i svaki put je sreća bila na protivnikovoj strani. Upravo taj meč je bio i ključan za prolaz dalje. Međutim, Zoka nije klonuo duhom, te je pružio dostojan otpor i jednom od najboljih takmičara na turniru u svom drugom meču, a u posljednjem kolu je ostvario i glatku pobjedu.

S druge strane, Nikolić je odlično odigrao prvi meč i prosto počistio protivnika sa 3-0 u setovima. Fantastično je započeo i drugi meč u kojem je imao vođstvo od 1-0 u setovima i 6-3 u drugom setu. Tada je protivnik došao do svoje igre, počeo pogađati teške udarce i preokrenuo je rezultat u svoju korist. Odlučujući meč je Mladen izgubio zbog bolje fizičke pripremljenosti protivnika iako je imao svoje šanse. U svakom slučaju, odličan nastup debitanta na prvenstvima.

Pravdić je u prvom kolu odigrao fantastičan meč pun preokreta. Poveo je Aco 1-0 i već tad se vidjelo da je kvalitetniji igrač od protivnika. Međutim, ispostavilo se da je on tvrđi orah nego što izgleda. Uz mnogo bolju igru došao je do vođstva od 2-1. Uslijedio je mali psihološki rat u kojem je Pravdić imao više živaca i uz par spektakularnih poena došao do pobjede od 3-2. Definitivno je to bio jedan od najuzbudljivijih mečeva na prvenstvu. U narednom kolu se sastao sa prošlogodišnjim šampionom i odigrao sasvim solidno. S obzirom da je u posljednjem kolu bio slobodan, plasirao se direktno u nokaut rundu. Nažalost, žrijeb je bio surov i dodijelio mu trećerangiranog igrača u RS i to je bio oproštaj Spinovaca od turnira.

Bitno je napomenuti da je delegacija OSTK Spina bila najbrojnija na turniru što pokazuje da naš entuzijazam dijele i naši brojni članovi. To nam posebno imponuje.

Rukovodstvo OSTK Spin je prezadovoljno učinkom naših takmičara i smatra da je na pravom putu razvoja stonog tenisa. U budućnosti možemo da budemo samo bolji.

Još jednom – svaka čast, momci!

Pogledajte i galeriju fotografija sa prvenstva.

3 Comments
  • Nemanja Stijak
    Posted at 18:49h, 07 April

    Bio sam među navijačima 😉 Gdje su slike Tatar?

  • Anonymous
    Posted at 19:18h, 07 April

    Nešto baguje CMS pa ne radi galerija. Imamo već naše ljude koji rade visokim tempom bez odmora na njenom osposobljavanju! 😉

  • Anonymous
    Posted at 19:21h, 07 April

    Uočena je greška u CM sistemu koji koristimo, te kao rezultat galerija ne funkcioniše kako terba. Rasporedili smo već naše ljude koji rade visokim tempom bez odmora na njenom osposobljavanju! 😉