Prvi gosti u našem klubu

Gosti iz Holandije

Početkom prošlog mjeseca smo u našem klubu imali u posjeti goste iz Holandije. Pored igranja stonog tenisa, imali smo priliku da ih bolje upoznamo kroz druženje i konverzaciju. Naime, radi se o grupi mladih volontera koji su odlučili da svoje ljetne praznike o svom trošku provedu pomažući drugima, i na taj način upoznaju kulturu i ljude iz kraja koji posjete. Ove godine su odlučili da posjete Sloveniju i BiH. U BiH su došli preko Holandske hrišćanske nevladine organizacije a na poziv humanitarne organizacije “Most” (HO “Most) iz Banjaluke.

U gradu na Vrbasu su proveli nažalost svega 6 dana, ali su ih maksimalno iskoristili učestvujući u raznim aktivnostima. Među zanimljivijima je svakako i igra orjentacije, gdje su naši gosti morali da samostalno odu na određeno mjesto u gradu, oslanjajući se jedino na uputstva ostalih prolaznika. Pri tome im je jedan od zadataka bio da saznaju zašto je sat na Trgu Krajine stao. Imavši u vidu da dolaze iz Holandije koja je izrazito ravničarska zemlja, bilo im je posebno zanimljivo vidjeti uživo vodopade u Krupi na Vrbasu.
U sklopu svojih volonterskih aktivnosti, proveli su 3 dana u Domu “Rade Vranješević” organizujući mnoge zanimljive igre za mališane, učestvovali su u radu kluba Engleskog jezika i pomagali u ostalim svakodnevnim aktivnostima HO “Most” (čišćenje, spremanje itd.).

Što se tiče OSTK Spin, možemo reći da nam je bilo veliko zadovoljstvo i čast družiti se sa njima i unaprijed se radujemo svim budućim posjetama! Pored toga, stvorene su i nove mogućnosti za saradnju između našeg kluba i HO “Most” o čemu će biti riječi kasnije.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.