Održana Garaža 2014

U smiraj 2014-e, OSTK Spin je ispunio zahtjev svojih članova i nastavio jednu lijepu tradiciju, organizovavši amaterski turnir pod nazivom Garaža 2014.

Ove godine je, zbog nepredviđenih okolnosti, učestvovalo samo 15 takmičara, ali su oni, pored dobre atmosfere i takmičarskog naboja, pokazali i svoju humanu crtu, odvojivši dio kotizacije za našeg člana koji je u teškoj materijalnoj situaciji.

Takmičari su bili podijeljeni u četiri grupe, a igralo se na dva dobijena seta. Dva prvoplasirana su prolazila dalje u eliminacionu fazu koja se igrala na tri dobijena seta, do kraja.

Zahvaljujemo se učesnicima iz Gradiške što su svojim prisustvom podigli kvalitet turnira, kao jedinom ženskom učesniku, Jeleni Gajić, koja se odazvala na poziv da učestvuje u humanitarnoj akciji.

Što se samog turnira tiče, grupa A je bila najzanimljivija i u njoj su mečevi bili najnapetiji, tako da su u posljednjem kolu Simeunčević i Kukrić u međusobnom duelu odlučivali o poretku. U napetom meču je slavio Kukrić sa 3-2 i poslao Simeunčevića u četvrtfinale na prvog favorita turnira, D. Vučića.

U ostalim grupama nije bilo iznenađenja, jedino se izdvaja pobjeda Dursuna nad Bijelićem koja je odredila drugoplasiranog u grupi C.

U četvrtfinalima su viđeni mečevi lišeni neizvjesnosti. Jedino su Čiča i Dursun igrali više od tri seta, ali je i on odlučen sa 3-1 u korist Čiče.

Polufinala su, kao i svake godine, donijela najviše neizvjesnosti. Čiča se držao dva seta protiv Vučića, ali je na kraju poklekao. Sa druge strane, polufinale između Vidičeka i Kukrića je najbolji meč ovog turnira. Dovoljno je pogledati rezultate po setovima (drugi set je završen rezultatom 20:18) da bi se uvidjelo da je meč obilovao sjajnim potezima i taktičkim nadmudrivanjem. Na kraju je Vidiček trijumfovao sa 3-2 i plasirao se u finale.

Očekivano, nakon iscrpljujućeg polufinala, posao Vučiću i Čiči je bio olakšan i potpuno zasluženo su osvojili prvo, odnosno treće mjesto.

Najuspješnijima su dodijeljene simbolične novčane nagrade i medalje.

Naredne godine se obavezujemo da ćemo izabrati bolji termin, da bismo ovaj turnir učinili još boljim i masovnijim.

Slike možete da vidite na našoj fejsbuk stranici, a sve rezultate pogledajte ovdje.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.