Poziv za učešće na memorijalnom turniru Dragan Milinković – Mili

U cjelosti prenosimo dopis STSBL i BLC-a u kojem se navode osnovne informacije, propozicije i satnica turnira :

Poštovana gospodo,

Sa ciljem razvoja sporta i podsticanja sportskih aktivnosti među studentskom omladinom, BLC je 2010. godine uspješno organizovao studentski turnir u stonom tenisu za studente ove visokoškolske ustanove. Turnir je uspješno organizovan, ali je poslije nekoliko dana pobjednik ovog turnira, naš dragi kolega, Dragan Milinković, tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći. Pošto se radilo o dobrom studentu, sportisti i prije svega,čestitom čovjeku, studenti BLC-a su donijeli odluku o organizovanju studentskog turnira koji bi obuhvatio studente sa svih banjalučkih visokoškolskih ustanova pod nazivom  Memorijal Dragana Milinkovića, u znak sjećanja na našeg prvog, ranopreminulog, šampiona Dragana Milinkovića.

Na Međunarodni dan fizičke aktivnosti, 10. maja 2011. godine organizovali smo prvo otvoreno stonotenisko prvenstvo studenata Banja Luke pod nazivom “BLC OPEN – MEMORIJAL DRAGANA MILINKOVIĆA”. Na turniru su učestvovali studenti sa trinaest banjalučkih fakulteta. Veliki interes studenata i odlična organizacija turnira samo je potvrdila našu želju da turnir postane tradicionalan, tako da smo i 2012. godine održali Memorijal u istom formatu.

Pošto je naš kolega Milinković aktivno igrao stoni tenis u tri banjalučka kluba, odlučili smo da uz BLC organizator bude i Stonoteniski savez Grada Banja Luka. Zbog toga smo ovaj put promjenili format takmičenja sa željom da obuhvatimo sve stonotenisere grada Banja Luke, kao i stonoteniske klubove iz banjalučke regije sa kojima sarađuje Stonoteniski savez.

Ovim putem vas pozivamo da uzmete učešće na Četvrtom BLC OPENU – MEMORIJAL DRAGANA MILINKOVIĆA koji će se održati 10.  maja 2014. godine.

Takmičenje će se odvijati u dvije konkurencije:

  1. seniori (aktivni takmičari)
  2. studenti (rekreativci)

Djevojke i ove godine (u obe konkurencije) idu u žrijeb sa muškarcima.

Stonoteniski klubovi i pojedinci vrše prijave na formularu koji se nalazi u prilogu ovog pisma, a najkasnije do 3. maja 2014. godine.

Za sve učesnike Memorijala obezbijeđene su učesničke majice i diplome, a troje prvoplasiranih u obje konkurencije biće nagrađeni posebnim diplomama, peharima i prigodnim poklonima.

Turnir će početi 10. maja, na Međunarodni dan fizičke aktivnosti, čime smo željeli ukazati na značaj sporta za zdravlje.

Sa nadom da ćete prihvatiti učešće na ovom Memorijalu, unaprijed se zahvaljujemo i srdačno Vas pozdravljamo.

Kontakt osobe:

za konkurenciju seniora (takmičara): Saša Tatar, stsblmail@gmail.com, 066 335 356

za konkurenciju studenata (rekreativaca):Mirza Budimlić, mirza.budimlic1@gmail.com 065 902 360

PROPOZICIJE :

-Memorijal ” Dragan Milinković ” održaće se 10. maja 2014. g. u Banja Luci u sali EKONOMSKE ŠKOLE, a nezvanično je stonotenisko prvenstvo Banja Luke.

-Na Memorijalu mogu učestvovati svi stonoteniseri koji aktivno (takmičarski) ili rekreativno igraju stoni tenis.

Takmičenje će se odvijati u dvije konkurencije:

  1. seniori (aktivni takmičari)
  2. studenti (rekreativci)

-Takmičenje će se odvijati po satnici koju ste dobili u prilogu. O eventualnim izmjenama satnice bićete blagovremeno obaviješteni.

-Takmičenje će se odvijati u dvije faze :

1. Takmičenje po grupama : (četiri takmičara u grupi).

2 . Kup sistem : po šemi 16

– Dvojica prvoplasiranih takmičara iz svake grupe nastavljaju takmičenje, s tim što se oni ne mogu sastati u prvom kolu eliminacionog dijela takmičenja.

– Poraženi u polufinalu igraju meč za treće mjesto.

– Svi mečevi se igraju na tri dobijena seta. Set traje do 11 poena, a konačan rezultat u setu mora biti u razlici dva poena.

– Svaki takmičar može koristiti jedan time-out u toku jednog meča. Time-out traje jednu minutu.

– Takmičenjem rukovodi takmičarska komisija koju određuje organizator, a kontrolora, koji će imati ulogu vrhovnog sudije , određuje Stonoteniski savez Grada Banja Luka.

-Svi takmičari nastupaju u svojoj opremi.

PROGRAM

09 – 1000 – Registracija takmičara

10 – 1030 – Žrijeb

1030      – Svečano otvaranje

1045      – Takmičenje po grupama

1600      – Finale

1630      – Proglašenje pobjednika

Ovim putem pozivamo sve takmičare OSTK Spin da se prijave na turnir i svojim prisustvom uveličaju uspomenu na našeg ranopreminulog prijatelja, Dragana Milinkovića.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.