Održan treći turnir Spin kupa

21 takmičar, učešće sportskih prijatelja iz Doboja i maestralni Dragan Vučić su obilježili treći turnir iz serije “Spin Kup 2014”.

Kako vrijeme prolazi, mjesečni turniri privlače sve više učesnika i igra se sve kvalitetniji stoni tenis. Ovaj put smo bili u prilici da ugostimo, pored već redovnih takmičara iz Kotor Varoša, i četvoricu stonotenisera iz Doboja, od kojih je Vladan Seksan osvajač utješne nagrade. U nikad jačoj konkurenciji, na kraju je trijumfovao Vučić pobijedivši u finalu Nikolu Simeunčevića sa 3-0. Na treće mjesto se plasirao Ivica Vidiček koji je, takođe u tri seta, bio bolji od Vlade Pijunovića iz Doboja.

Učesnici su bili podijeljeni u četiri grupe od kojih su tri brojale po pet takmičara, a posljednja šest. Dalje su se kvalifikovala najbolja četvorica iz svake grupe. Najviše uzbuđenja je viđeno u grupi B u kojoj je set količnik odlučio o prva tri mjesta. U grupama C i D prvoplasirani Klaudio Milanković, odnosno Vidiček, su prošli dalje bez poraza.

Osmina finala se igrala na dva dobijena seta i, osim jednog duela, svi su i završeni u dva seta. Ali taj jedan je, ujedno, bio i najkvalitetniji. Draško Pejić je savladao Darija Marjanovića rezultatom 2-1, s tim da se treći set igrao na razliku i nijanse su odlučivale ko će se plasirati dalje.

Četvrtfinale je donijelo duel veterana Dušana Kulundžije i Ivice Vidičeka koji je potonji riješio u svoju korist. Takođe, bitno je izdvojiti i trijumf Vučića nad vječitim favoritom Mladenom Nikolićem od 3-1.

Polufinale je ponudilo najbolji meč turnira, a vjerovatno i jedan od najboljih u dosadašnja tri takmičenja. Na suprotnim stranama su se našli Vučić i Vlado Pijunović. U meču punom preokreta, ušlo se u peti, odlučujući set. Iako je Pijunović imao velikih 10-7, ispostavilo se da je ta prednost ipak dostižna i Vučić je sjajnom završnicom obezbijedio sebi finalni meč. Drugo polufinale je ponudilo mnogo manje neizvjesnosti i Simeunčević se po prvi put našao u finalu Spinovog turnira.

Sve rezultate možete da pogledate ovdje.

Zahvaljujemo se svim učesnicima na korektnom pristupu igri i protivnicima, kao i na visokom nivou prikazanog stonog tenisa. Uskoro očekujte i fotografije sa turnira.

Nadamo se da su se svi takmičari ugodno osjećali i da ćemo se ponovo vidjeti. Termin narednog turnira Spin kupa će biti poznat nakon Vaskršnjih praznika.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.